Nemci došli po medicinske radnike: Da bi dobili siguran posao, moraju da ispunjavaju OVE uslove

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.05.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kragujevcu danas borave predstavnici "Triple Win" projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji u okviru zajedničkog programa nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije i Nemačke, žele da angažuju medicinske sestre i tehničare opšteg smera za posao u Nemačkoj.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

U "Triple Win" kažu da je to jedini projekat na međudržavnom nivou i da je reč isključivo o posredovanju kod onih kandidata čija su zanimanja u oblasti nege zvanično deficitarna u Nemačkoj.

Zato se, kažu, posredovanje odnosi samo na medicinske sestre i tehničare opšteg i pedijatrijskog smera, a ne na doktore, anesteziologe niti bilo koga drugog. 

Projekat se sprovodi na osnovu "Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj" zaključenog 2013. godine. između Savezne službe za zapošljavanje (BA) Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije. 


Sprovode ga nemačka Centrala za rad sa strancima i stručno posredovanje i nemački GIZ. Sutra i prekosutra predstavnici "Triple win" projekta boraviće u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading