Hrvati odbijaju da prikažu film o Srbima: "Srbenka" dovoljno dobra za Evropu, ali ne i za hrvatsku nacionalnu televiziju

Autor: net.hr, Republika

Vesti

01.06.2019

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odbila je da otkupi i prikaže hrvatski dokumentarni film “Srbenka” (2018), reditelja Nebojše Slijepčevića, koji se tiče o vršnjačkog nasilju nad decom druge nacionalnosti i proučava kako se generacija rođena nakon rata nosi s istorijom,

RepublikaFoto: Youtube.com/Geomovies
Film "Srbenka" nije dovoljno dobar za HRT

Ovaj gest hrvatske državne televizije javno je objavila producentkinja filma Vanja Jambrović na svom Fejsbuk profilu.

- Upravo mi je stigao mail da HRT odbija otkupiti i prikazati "Srbenku". 15 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Srce Sarajeva + 3 međunarodne nagrade u razvoju projekta, državna nagrada Vladimir Nazor za najbolje filmsko ostvarenje u 2018 godini - sve je to nebitno i nevažno za povjerenstvo HRT-a. Dovoljno dobri za HBO, nedovoljno dobri za HRT. Dovoljno dobri za Europsku Filmsku Akademiju koja je "Srbenku" proglasila jednim od 15 najboljih europskih dokumentaraca 2018 godine, nedovoljno dobri za HRT.

 

Film je, inače, dobio 15 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima, državnu nagradu Vladimir Nazor za najbolje filmsko ostvarenje u 2018. godini, a može se pogledati i na HBO-u.

HRT je u odgovoru na pitanje portala Index.hr zbog čega ne žele da otkupe ovaj nagrađivani dokumentarni film, naveo da razlog leži u tome što je film predug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading