Sloba hteo da zabrani "Srećne ljude", a jedan glumac mu odbrusio

Autor: Mediji, Republika

Vesti

05.06.2019

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je zanimljivo, a što mnogi danas ne znaju je da, iako su mnogi mislili da devedesetih neće biti nastavljeno emitovanje zbog odlaska dve glavne glumice Tanje Bošković i Dubravke Mijatović, seriju je želeo da skine s ekrana Slobodan Milošević.

Slobodan Milošević

Predsednika Srbije da promeni odluku nekako je ubedio upravo Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića.

- Kad danas gledate Srećne ljude, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod - pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano "odeljenje deviznih štediša". Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju "Srećni ljudi". Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: "Aranđele, neka ide" - zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading