Šarčević posle incidenta sa maturantima na Karaburmi: Direktor je kriv!

Autor: TV Pink, Republika

Vesti

07.06.2019

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom proslave male mature preksinoć u OŠ "Jovan Popović" na Karaburmi, nepoznati mladići ušli su u dvorište i pretukli dežurnog policajca. Direktor se branio rekavši da policajca nisu napali njegovi đaci. Ipak, ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je direktor odgovoran za ovaj incident.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Šarčević

Šarčević je istakao da je proslava u školskom dvorištu bila dovoljan razlog da se "skupe lokalne lole, mangupi, da zapale baklje, pa se skobe sa policijom".

- Ko je onda kriv? Naravno, direktor. Decu je doveo u rizičnu situaciju i takav kadar neće biti direktor škole - rekao je Šarčević gostujući na TV Pink.


On je dodao da je inspekcija Ministarstva prosvete izašla na teren čim se incident dogodio i da će epilog cele priče uskoro biti poznat.

- Direktor kaže da mu je tako Savet roditelja rekao. Ne slušaš nikoga, zakon ti kaže da to ne smeš da radiš - naglasio je ministar i dodao da Savet roditelja u ovakvim situacijama može da pruži samo savet, a ne da odlučuje.

Dodaje da, ukoliko se proslava organizuje u školi, i roditelji treba da se uključe i da dežuraju. 

U OŠ "Jovan Popović" na Karaburmi organizovana je proslava male mature u školskom dvorištu, a incident se dogodio kada su mladići koji su došli sa strane napali policajca koji je pokušao da im oduzme zapaljenu baklju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading