Divlje svinje usred grada, evo šta da radite ako ih sretnete

Autor:

Vesti

10.06.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panika zbog divljih svinja. Beograđani su proteklih dana obazrivo šetali gradom, a posebno novobeogradskim delom prestonice, strepeći od veprova. Ove životinje, koje su, bežeći pred nadošlom vodom, prešle sa Velikog ratnog ostrva u grad, pojavljivale su se na Ušću, Kalemegdanu, a jedna je stigla čak i do Obilićevog venca, gde je pala sa šestog sprata javne garaže. Takođe, u restoran na Novom Beogradu ušetalo je mladunče divlje svinje i prestravilo čistačicu koja se jedina tamo zatekla.

Foto: Printskrin

Na području Novog Beograda i Zemunu u odvojenim incidentima udareno je automobilom i usmrćeno šest divljih svinja.

Mada incidenata u bliskom susretu s ljudima nije bilo, Beograđanima nije bilo svejedno, naročito ako su kretali u šetnju sa decom.

Iz "Veterine Beograd" navode da nema većeg razloga za brigu i da će se životinje, kojih na Velikom ratnom ostrvu ima nešto manje od 40, kad opadne vodostaj, same vratiti tamo. Ipak, preporučuje se oprez ukoliko naiđete na vepra jer su oni, pogotovo kad su uplašeni, veoma opasni i imaju zube oštre poput noža.

Foto: Printskrin

Kako se braniti

Ovo su saveti kako da se ponašate ako naiđete na divlju svinju, koja vas, inače, neće napasti, osim ako vas ne doživi kao pretnju.

- Ne prilazite životinji, ma koliko izgledala dobroćudno

- Posebno su opasne krmače sa prasićima

- Ne pravite nagle pokrete, lagano se udaljite

- Ako vam se čini da će vas napasti, nemojte da bežite, jer one jure brzinom i do 40 na sat

- Ukoliko se u blizini nalazi drvo ili stena, popnite se i tako izbegnite bliski susret. Visina preko dva metra vam garantuje sigurnost

- Najopasnije su kada počnu da izvijaju prednji deo tela i rep uvis, to je siguran znak da će napasti

- Pozovite "Veterinu Beograd" na broj 011/276-43-66

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading