Policajci sve vreme uz testove za maturu

Autor:

Vesti

13.06.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testovi za završni ispit su spremni i direktori škola će ih preuzeti u ponedeljak 17. juna, pred sam početak male mature, kažu u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i poručuju da su, kao i ranijih godina, preduzete sve mere zaštite kako bi se sprečilo da testovi procure u javnost.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

U prostorije u kojima su pripremani testovi mogli su da uđu samo oni koji su radili na testovima, i to uz posebne kartice za ulaz.

- U te prostorije nisu smeli da unesu ništa od ličnih stvari, mobilni telefon, papir, niti bilo šta što može ugroziti bezbednost testova - objasnila je rukovodilac Centra za ispite u zavodu Dragana Stanojević.

Naglasila je da niko od zaposlenih nema pristup finalnom materijalu samostalno, a konačnu verziju testova mogli su da vide samo dvojica zaposlenih.

17. JUNA ŠIROM SRBIJE POLAGANJE MATURSKOG ISPITA

- Testovi se čuvaju na sigurnosnim fleševima, koji imaju dvostruku šifru. Polovinu šifre zna jedan kolega, drugu polovinu drugi kolega i da bi pristupili materijalu obojica moraju da budu prisutna - kazala je Stanojevićeva i dodala da samo zajedno mogu da predaju materijal u štampariju.

Testovi će biti štampani u petak i subotu, a u nedelju je predviđeno da se distribuiraju školskim upravama u pratnji policije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
novo

13.06.2019 10:28

Ne pomaze ni policija.