Nakon vrućina, "pakao" od vremena zahvatio Hrvatsku i Sloveniju, a da li će zaobići Srbiju?

Autor: Tanjug/Index.hr

Vesti

16.06.2019

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon velikih vrućina u Hrvatskoj je u poslepodnevnim satima jako nevreme zahvatilo zapad Slavonije.Isto očekuje i Srbiju u večernjim satima.

Foto: Tanjug/AP

Oko Novske i Okučana je pao grad veličine loptice za golf koji je oštetio nekoliko automobila, a oluje su zabeležene i u delovima Dalmacije, prenosi index.hr.

"Dalmacija danas" je objavila da su kiša, pljuskovi i grad zabeleženi iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca.

Grmljavinski oblaci su doneli pad temperature u Zagori i to za više od 10 stepeni.

Tokom večernjih sati očekuje se nevreme i na području cele kopnene Hrvatske.

Večeras i tokom noći očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina i u Srbiji, koji će na severu biti intenzivniji, sa količinom padavina većom od 20 mm u kratkom vremenskom periodu.

Ponegde će biti nepogoda sa gradom i jakim vetrom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, ali sparno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

RHMZ navodi da će i narednih dana biti promenljivo oblačno sa čestom pojavom pljuskova s grmljavinom, samo od četvrtka do subote pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Foto: Tanjug/AP

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 20 C, najviša dnevna od 25 C na severu, do 31 C koliko će biti na istoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pomenljivo oblačno i malo svežije, ali sparno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading