NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Lažna rešenja testova matematike kruže Internetom

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2019

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internetom kruže navodna rešenja sutrašnjeg testa iz matematike, a kako prenosi list "Blic" njima je potvrđeno iz pouzdanih izvora da su rešenja pisana rukom lažna, i da nemaju veze sa testom iz matematike koji mali maturanti polažu sutra ujutru.

RepublikaFoto: pixabay.com

Inače, test iz matematike je procurio noć pre utorka, kada je trebalo da ga maturanti polažu, zbog čega je danas uhapšen radnik štamparije, koji je i priznao da je testove ukrao i delio dalje.

Zbog toga su nadležni odlučili da test iz matematike odlože za četvrtak (sutra) i da daju zadatke iz rezervnog testa iz matematike.


Inače, sličan scenario je bio i u utorak, kada je procurio pravi test iz matematike. Nakon toga, sa gomile lažnih profila na društvenim mrežama delila su se navodna rešenja kombinovanog testa, kao i srpskog jezika koji su osmaci već polagali. Svi ti testovi i sva ta rešenja bila su lažna, a profili ekspresno ugašeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading