(VIDEO, FOTO) Na protestu maturanata baklje i fantomke! "1 od 5 miliona" se priključio protestu sa DECOM

Autor: Republika

Vesti

19.06.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici nešto pre 13 časova počeli su da se okupljaju učenici osmih razreda nezadovoljni zbog jučerašnjeg skandala sa testom iz matematike, kada je test procurio veče pred polaganje, a što je za rezulutat imalo odlaganje polaganja za četvrtak. Na današnjim protestima pridružili su se i predstavnici pokreta "1 od 5 miliona"

RepublikaFoto: Republika

"Mali" maturanti

Za danas nije najvaljena nikakva organizacija protesta, a učenici su tokom dana pokušali da uđu u zgradu Ministarstva prosvete. Takođe, na današnjem protestu nije zabeleženo prisustvo roditelja.

Inicijativa "1od 5 miliona" je na društvenim mrežama podelila video na kome se vide učesnici protesta i pružila im podršku.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Fantomke i baklje na protestu u Nemanjinoj

 

Sa protesta takođe pristižu i uznemirujuće fotografije gde se na čelu kolone nalaze mladići u fantomkama i sa upaljenim bakljama.

 

Iz priloženog materijala jasno se vidi da su ovde u pitanju deca, koja i ne razumeju svu složenost događaja. Na jednom od statusa piše da su se mladi okupili "ispred Ministarstva obrazovanja", očigledno ne prepoznajući da takvo "Ministarstvo" ne postoji, već Ministarstvo prosvete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Tanja

19.06.2019 13:35

Opozicija je dotakla dno dna kad je mogla da umesa mladez u svoje bolesne radnje.

Nale

19.06.2019 13:41

Uce decu i podrzavaju da na pogresan nacin resavaju probleme.

Irena

19.06.2019 14:32

Pa da,opozicija jedva docekala da se umesa i da pravi haos,a decu je najlakse nahuskati!

bojan

19.06.2019 14:42

Koriste decu,Da reaguju andlezne institucije za maloletnike.A ovi 1 od 30 ljudi neka se stide,ovo ce ih jos vise odvratiti od naroda.