APEL IZ NOVOSADSKOG VODOVODA: Građani, štedite vodu

Autor: novosti.rs

Vesti

20.06.2019

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrošnja vode iz novosadskog vodovoda veća je za 30 odsto od uobičajene, a taj nagli skok usledio je za samo dve nedelje tokom žege.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Ranijih godina se nije dešavalo da u tako kratkom periodu i praktično na početku leta potrošnja vode bude toliko uvećana - saopštilo je JKP "Vodovod i kanalizacija", dodajući kako nastoji maksimalnim angažovanjem izvorišta, proizvodnih i distributivnih kapaciteta, da obezbedi dovoljno vode za sve.

- Pogon za preradu sirove vode radi punim kapacitetom i maksimum je dostigao puštanjem blizu 1.300 litara vode svakog sekunda u sistem. Novi Sad s prigradskim naseljima dnevno troši između 100 i 105 miliona litara vode.

U "Vodovodu" upozoravaju na pojavu nenamenskog trošenja - zalivanje, punjenje rezervoara i bazena, navodnjavanje, pranje vozila... To za posledicu može da ima povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada koje nemaju hidropakove. Komunalci apeluju da se racionalno troši voda jer taj dragoceni resurs nije neiscrpan.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading