Dugoročna prognoza: Od 20. jula promena vremena koja se mnogima neće svideti!

Autor: Tanjug

Vesti

10.07.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih desetak dana u celoj Srbiji očekuje nas i dalje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom padavina, a stabilizaciju vremena sa temperaturama oko 30 stepeni možemo očekivati tek nakon 20. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Kako je ispričao meterolog Slobodan Sovilj za Tanjug, u četvrtak i petak će uslediti kratkotrajna stabilizacija vremena, a u većini mesta u zemlji neće biti nikakvih padavina i preovlađivaće suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima.

Maksimalna temperatura biće nešto viša u odnosu na današnji dan i kretaće se u većini mesta oko 25, 26 stepeni.


Novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u subotu sredinom dana, rekao je Sovilj i dodao da će se to dogoditi najpre na zapadu zemlje, dok će se popodne to naoblačenje vrlo brzo proširiti na ostale krajeve Srbije. Kasnije, popodne, uveče i tokom noći, lokalno se očekuju i obilnije padavine.

U nedelju, dodaje Sovilj, ponovo će biti malo svežije vreme sa čestom pojavom padavina u većem delu Srbije, a maksimalna temperatura biće oko 20 stepeni.

I sledeće sedmice očekuju nas padavine, odnosno u ponedeljak i utorak nešto ređa pojava kiše i pljuskova uz maksimalnu temperaturu oko 25 stepeni, ali od srede, pa do petka ponovo česta pojava padavina na području cele zemlje.

- Stabilizacija vremena sa temperaturama oko 30 stepeni očekuje se tek nakon 20. jula - kazao je Sovilj.


Što se tiče Beograda, u četvrtak i ptak biće dosta sunčanih sati i suvo vreme. Naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom i u Beogradu se očekuje u subotu u popodnevnim časovima, a u nedelju će biti nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Kratkotrajna stabilizacija vremena u glavnom gradu Srbije biće početkom sledeće sedmice, ali od srede se očekuje ponovo pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom.

- I na području Beograda, nakon 20. jula, biće stabilnije vreme sa temperaturama oko 30 stepeni - kazao je Sovilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading