Vraćaju nam se paklene vrućine, a zbog tropskih noći nećemo moći ni da spavamo

Autor: Republika

Vesti

17.07.2019

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle smene tropskih temperatura, olujnog nevremena u nekoliko navrata, te maltene jesenjih dana, polako nam se vraća leto, ali stabilno vreme neće potrajati dugo.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ/Z. ŽESTIĆ/ST/N. PANČIĆ

- Do kraja sedmice nas očekuju prosečne letnje temperature koje će, kako se budemo bližili vikendu, biti i preko 30 stepeni, ali opet će biti nestabilno, uz moguće pljuskove sa grmljavinom. Od sledeće sedmice nam dolazi stabilnije vreme, ali i tropske temperature - rekao je za list meteorolog Đorđe Đurić.

Kako dodaje Đurić, “u četvrtak će u prepodnevnim satima u Vojvodini postojati uslovi za pljuskove sa grmljavinom, a poslepodne i uveče oni će biti mogući i u drugim delovima Srbije”.

Red sunca, red oblaka stoji i u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za petak i subotu, dok bi u nedelju svi mirno mogli da pohrle na omiljene srpske plaže i bazene pošto će sunce konačno jače zasijati, a ne očekuju se nikakve padavine.

Od naredne nedelje, ako ne bude nekih neočekivanih preokreta te prodora nekog nenajavljenog hladnog talasa, leto će se ponovo vratiti u naše krajeve, pa ćemo možda i desetak dana uživati sa temperaturama iznad 30 stepeni. Probleme bi, posebno u većim gradovima, mogle da prave tropske noći tokom kojih se živa u termometru neće spuštati ispod 20. podeoka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading