(VIDEO) POTOP u Kruševcu! Vetar čupao stabla i nosio krovove, ceo grad pod vodom

Autor: Blic, Republika

Vesti

03.08.2019

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruševac je u petak u popodnevnim satima zahvatilo jako nevreme, praćeno kišom i snažnim vetrom. Za četrdesetak minuta palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzionom od 115 kilometara na čas.

RepublikaFoto: Tanjug/S. PETROVIĆ
Foto: Ilustracija

Na Bagdali, Trgu kosturnica i u krugu kruševačke bolnice intervenisale su i vatrogasno-spasilačke jedinice koje su uklanjale stabla koja je olujni vetar čupao i obarao.

Na pojedinim domaćinstvima vetar je odneo crepove, a sa zatvorenog bazena Sportskog centra odleteo je i deo krovne konstrukcije.

Kako javljaju pojedini mediji u snažnom nevremenu povređeno je dvoje ljudi. Jednom muškarcu je pao crep na glavu, dok je drugi zadobio povredu glave kada je pao na terasi. Srećom, obojica su zadobili lakše povrede. Grom je udario i u jednu kuću u Čitluku.

Saobraćaj se zbog jake kiše odvijao veoma otežano u čitavom gradu, o čemu svedoče i snimci vozača koji su pokušavali da voze tokom nevremena. Ulice su bukvalno bile pod vodom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

03.08.2019 10:16

Strašno,ali očito da priroda,tj.zemlja uzvraća udarce koji joj se vekovima nanose.Nažalost mi obični mali ljudi smo tu nemoćni,a svetske profitere i političare očito ne zanima kao da nemaju naraštaj iza sebe,ili su ih obezbedili u slučaju katastrofe.