Hitno upozorenje RHMZ! Srbiji i danas preti NEVREME, očekuju nas obilne padavine, olujni vetar i grad

Autor: Blic, Republika

Vesti

03.08.2019

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju nas obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom. U Beogradu biće i danas biti kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nakon sunčane i tople nedelje pred nama je period hladnijeg i kišovitijeg vremena, sa temperaturama oko 20 stepeni celzijusa. RHMZ je i danas izdao upozorenje o velikim količinama padavina koje nas tokom dana očekuje na području Srbije.

Prema najavi RHMZ jutros od 8.40, na području Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije u naredna dva sata očekuje se mestimično kiša i pljuskovi, koji će na području Moravičkog okruga biti praćeni grmljavinom. - Padavinska zona će se postepeno premeštati ka Beogradu i centralnim krajevima Srbije uz istovremeni prekid padavina na severozapadu zemlje - stoji u najavi RHMZ.

Kako je najavio meteorolog Marko Čubrilo, hladan talas stigao je juče popodne sa severozapada Evrope, a kao i uvek, sudar hladnog i toploh vazduha izaziva burnu reakciju atmosfere. - U subotu će preovladavati umereno do znatno oblačno i osetno svežije vreme, povremeno uz kišu i pljuskove, posebno na istoku i severoistoku regiona gde bi i dalje bilo naveće opasnosti od pojave nepogode - rekao je pre dva dana za medije Marko Čubrilo.

Čubrilo naglašava da i pored činjenice da se ne očekuju snažne oluje, građani moraju da budu na oprezu. - U subotu uveče doći će smirivanja atmosfere i razvedravanja. Ne očekuju se nikakve apokaliptične nepogode, ali jakih oluja može biti te treba preduzeti sve mere opreza u koliko se boravi na otvorenom kao i u koliko vas nevereme zahvati za vreme vožnje - rekao je Čubrilo.

Prema izgledima vremena za narednih pet dana, od ponedeljka se na području Srbije očekuju temperature sa više od 30 stepeni i toplo vreme.

Veći deo Srbije juče je zahvatilo jako nevreme. U Kruševcu je bilo nevreme, praćeno kišom i snažnim vetrom, za 40 minuta palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 115 kilometara na čas. u Nišu je olujni vetar čupao drveće i kidao kablove. Tako je jedno veliko drvo palo na kuću u selu donje Međurovo, oštetilo krov i iskidalo strujne kablove, ali na sreću nije bilo povređenih. Muškarac i žena povređeni su u Surdulici kada je grom udario u drvo, pa je ono palo na njih!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading