GRAD VELIČINE TENISKE LOPTICE OPUSTOŠIO SELO VIROVO! Stradalo 100 domaćinstava!

Autor: rina.rs

Vesti

04.08.2019

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad veličine teniske loptice, opustošio je selo Virovo. Pričinjena je velika materijalna šteta na stambenim objektima i poljoprivrednim usevima. Komisije su već izašle na teren.

RepublikaFoto: Tanjug/Glas zapadne Srbije
Foto: Ilustracija

- Četiri ekipe obilaze meštane. Utvrđena je šteta na više od devedeset domaćinstava. Odneto je više od 20 hiljada crepova, a domaćini iz dvadesetak kuća sami su popravljali koliko su mogli, nisu čekali komisuju, tako da je pričinjena šteta još veća - kaže predsdnik opštine Arilje, Miloš Nedeljković.

On ističe da je prvo popisana šteta na materijalnim objektima, a da od ponodeljka još dve ekipe izlaze na teren kako bi popisali štetu na poljoprivrednim kulturama.

- Maline su već obrane, pa je bar ta katastrofa izbegnuta. Međutim, grad je naneo štetu na zasadima, pa je pitanje šta će sa ovim voćem biti sledeće godine. Desetkovane su kupine, jabuke i kukuruz - izjavio je Nedeljković i dodaje da je neophodna pomoć Vlade kako bi se sanirale posledice.

- Ovo je već treća elemntarna nepogoda koja nas je zadesila. U budžetu opštine više nema sredstava kako bi pomogli meštanima. Neophodna nam je pomoć od države - naveo je Nedeljković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading