Hrišćani slave sveca koji je ZGREŠIO: Ovo bi valjalo danas da uradite!

Autor: Republika

Vesti

09.09.2019

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji dan obeležava se kao Sveti prepodobni Pimen Palestinski u znak sećanja na sveca koji je živeo u Ruvi u vreme cara Mavrikija.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir čiji su psi jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca.

Kako je još uvek bio veoma mlad, Pimen se u tom trenutku nije najbolje snašao i nije na vreme sprečio pse koji su potpuno rastrgli čoveka.

Iako se iskreno pokajao zbog svog greha, Pimenu je rečeno da će i njega kao nesrećnog čoveka pojesti zverke, što se godinama kasnije i dogodilo.

Medutim, Pimenu je milosrđem Gospoda ipak oprošteno zbog njegovog greha, te je njegova duša zbog iskrenog pokajanja pridodata među prepodobne svece.

Ono što se Pimenu Palestinskom dogodilo 602. godine i danas služi kao opomena da se greh svakome može dogoditi, ali isto tako da mu se treba i oprostiti ako se iskreno pokaje.

Zato hrišćani na današnji dan nikoga ne osuđuju!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading