Ovo su najčešći PREKRŠAJI koje prave vozači u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

24.09.2019

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Sokobanji da saobraćajna policija na godišnjem nivou otkrije oko milion prekršaja među kojima su najčešći prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje mobilnog telefona.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Rebić je na stručnom skupu o primeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na kome su učestvovali predstavnici saobraćajne policije i prekršajnih sudova, podsetio da je prošle godine značajno pooštrena kaznena politika stupanjem na snagu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. 

- Da bi se postigla svrha propisivanja prekršajnih sankcija važno je da izrečene sankcije budu srazmerne težini počinjenog prekršaja, jer će se samo tako stvoriti ambijent za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima - poručio je Rebić. 

Prema njegovim rečima, izuzetan primer dobre saradnje saobraćajne policije i prekršajnih sudova je institut sporazuma o priznanju prekršaja, koji se primenjuje pet godina. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Tokom prošle godine zaključeno je 89.000 sporazuma o priznanju prekršaja, i samo 45 njih nije verifikovano od strane sudije za prekršaje. To pokazuje da je mogućnost greške kada postoje jasni kriterijumi minimalna - naveo je Rebić. 

Direktor je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima i niz preventivnih akcija, među kojima je posebno izdvojio predmet „Osnovi bezbednosti dece“, u okviru koga policijski službenici između ostalog decu podučavaju i bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading