RADI LI PO ŠKOLAMA NEKO SVOJ POSAO?! Nakon vanredne inspekcije direktorka škole u Kuršumliji razrešena dužnosti

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razrešio je dužnosti direktorku OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji Radicu Jović.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ilustracija

Ona je razrešena dužnosti na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora kojim su utvrđene povrede zakona kao posledica propusta direktora da preduzme radnje i mere iz svoje nadležnosti.

"Utvrđeno je da direktorka škole nije sprovodio mere za bezbednost i zaštitu dece i učenika i nije preduzimala blagovremeno odgovarajuće mere u slučajevima povrede zabrana iz člana 110-113. Zakona", saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je u prepodnevnoj smeni za vreme velikog odmora učenika prvog razreda gurnuo drugi učenik u korito česme koje se nalazi u dvorištu škole i đak je bio pokvašen. Niko od predstavnika škole nije obavestio nadležnu Školsku upravu u roku od 24 sata o događaju.

Za nasilje i zlostavljanje direktor ustanove je u obavezi da podnese prijavu nadležnim organima, organizacijama i službama i obavesti Ministarstvo, odnosno nadležnu školsku upravu, u roku od 24 sata.

Ako se sumnja da nasilni događaj može da ima elemente krivičnog dela ili prekršaja, direktor obaveštava roditelje i podnosi krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, odnosno zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

- Prikrivanje vršnjačkog nasilja od strane zaposlenih u bilo kojoj ustanovi nije dozvoljeno, a odgovorna lica moraju da snose posledice - ističe ministar Mladen Šarčević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miloš

04.10.2019 19:53

Na velikom odmoru na sve strane gurkanja, tuče i rvanje. A niko ne dežura.