Moguće odlaganje uvodenja državne mature, a ovo je razlog!

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2019

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvođenje i polaganje državne mature u srednjim školama koje je bilo planirano za kraj školske 2020/21. godine, možda će biti odloženo za godinu dana.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

O pomeranju datuma prve državne mature se razmišlja u Ministarstvu prosvete, jer generacija koja je prvobitno planirana da je polaže nije obuhvaćena novim nastavnim planom i programom.

Na stolu su dve opcije, da matura bude održana kako je planirano ili da bude održana samo simulacija, ali njeni rezultati ne bi važili prilikom upisa na fakultete već bi se računali kao jedna od ključnih ocena.


Kako je najavljeno, ispiti iz maternjeg jezika biće obavezni deo nacionalne mature za sve đake, dok će zadatke iz matematike polagati oni koji su taj predmet slušali duže od dve godine.

U trećem delu, učenici gimnazija biraće sa liste između biologije, hemije, fizike istorije, geografije, stranih jezika, dok će oni iz stručnih i umetničkih škola imati stručne predmete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading