Ekološka katastrofa u Ivanjici! Mazut se izlio u reku

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

08.11.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom još jednog pokušaja da se u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju pripreme za grejnu sezonu, ponovo je došlo do izlivanja mazuta.

RepublikaFoto: youtube.com/IVANJICA INFO
Zbog incidenta preti ozbiljna ekološka katastrofa

- Hitno je sazvana sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka da se na delu teritorije opštine Ivanjica, tačnije u Sveštici, što podrazumeva deo grada gde se nalazi Zavod za rehabilitaciju i okolina, proglasi vanredna situacija. Brzom reakcijom sprečeno je veće zagađenje - kazao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

On je naglasio, da su što se tiče ekološke zaštite, sve potrebne mere preduzete i to po nalogu nadležnih inspekcijskih službi koje su odmah nakon akcidenta izašle na teren.

Lazović je istakao da će nakon svih provera i kontrola nadležnih državnih organa biti utvrđena odgovornost. 

Prvi čovek opštine Ivanjica ističe da je lokalna samouprava u stalnoj komunikaciji sa ministarstvom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje kao i da je doneta odluka u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja da se izdaju lokacijski uslovi za postavljanje mobilne cisterne zapreminne 30 tona kako bi se grejanje u bolnici nastavilo neometano.

- Za sledeću grejnu sezonu planirano je da Zavod za rehabilitaciju pređe na drugi energent, tačnije prirodni gas, a to neće biti komplikovano jer je priključni vod urađen, samim tim ovakve situacije se neće ponavljati - zaključio je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading