DRAMA U TRSTENIKU! Oko 40 dece završilo kod lekara zbog visoke temperature!

Autor: informer.rs

Vesti

11.12.2019

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko četrdesetoro dece u pratnji roditelja, kao i nekoliko članova osoblja vrtića "Biseri" iz Trstenika, prethodne noći je potražilo pomoć lekara u lokalnom domu zdravlja, žaleći se na visoku temperaturu.

RepublikaFoto: Photo by Jordan Whitt on Unsplash
Ilustracija

Mediji su javili da je šestoro mališana zadržano u bolnici na lečenju te da se ,"zasad sumnja na salmonelu". Lekari iz Doma zdravlja u Trsteniku odmah su obavestili policiju, tužilaštvo i nadležne inspekcijske službe.

Marina Petrović, direktorka Vrtića "Biseri" u Trsteniku izjavila je da nije ništa alarmantno.

- Dešava se to ovih dana i u Kruševcu i u okruženju. Nisu to samo deca iz vrtića koja osećaju tegobe i imaju povišenu temperatureu.  Prve analize pokazuju da najverovatnije nije u pitanju trovanje, ali rezultazti će se znati za  dva do tri dana. Činjenica je da je  tegobe osetilo 12 mališana sa područja Trstenika, ali, ponavljam, to nisu samo deca iz vrtića. Šestoro je posle pregleda u Domu zdravlja Trstenik vraćeno kućama, a šestoro njih zadržano je u kruševačkoj bolnici. Svi su oni dobro. Ne znamo od čega imaju tegobe, ali je činjenica da iste tegobe imaju i dva gimnazijalca, kao i  nekoliko dece iz Kruševca. U trovanje samonelom, mada simptomi na to ne ukazuju, ne verujemo, ali sačekaćemo rezultate - Izjavila je Marina Petrović, direktorka Vrtića ,"Biser" u Trsteniku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading