Mihajlović: Nema opravdanja za Gurovića, drugi sportisti su u kampanji PROTIV nasilja

Autor: Tanjug

Vesti

11.12.2019

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je najoštrije osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloletnoj ćerki.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zorana Mihajlović

- Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo - rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da ne bi ovaj događaj povezivala sa sportom, jer su upravo sportisti ove godine u kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja je završena juče, poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama i devojčicama nedopustivo, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

RepublikaFoto: Starsport/P. MILOSAVLJEVIĆ
MIlan Gurović

- Uz nas su u ovoj kampanji bili fudbalski, košarkaški i ragbi klubovi Crvena zvezda i Partizan i kompletne nacionalne lige u rukometu, odbojci i fudbalu. Više od 500 naših sportista podržalo je kampanju protiv nasilja nad ženama i devojčicama. To što je neko bivši sportista i pojedinačni slučaj ne sme da baca senku na sve ono dobro što sport nosi - zaključila je Mihajlovićeva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tesa

12.12.2019 06:54

Sportasi nebi smeli da se bune, potrebno ja da svoje voljene supruge snabdjevaju dovoljnom kolicinom para za sve njihove potreba i da se ne pojavljuju u blizini, inace katastrofa.