OTVARANJE JOŠ DVE SAOBRAĆAJNICE - Mihajlović: Važna veza s Koridorom 10

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstruisani put od Smederevske Palanke do Velike Plane biće otvoren 26. decembra, a ceo Ipsilon krak Koridora 10 od Subotice do Kelebije 27. decembra, rekla je Tanjugu potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Dve važne saobraćajnice predstavljaju vezu sa Koridorom 10 i biće otvorene, kako se očekuje, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ukupna dužina deonice regionalnog puta (IIA, 147) od Smederevske Palanke do Velike Plane je 13,5 kilometara, od čega je rekonstruisano 9,83 kilometara, a izgrađen je i novi most preko potoka Guberaš.

Obim radova je takav da je, iako je reč o rekonstrukciji, urađen potpuno nov put. Mihajlović ističe da je to veoma značajan put za građane tog dela zemlje, pošto povezuje Smederevsku Palanku sa Koridorom 10.

- Građani su nekoliko godina tražili da se uradi taj put, jer predstavlja najbržu vezu između Smederevske Palanke i Velike Plane - naglasila je ministarka.

Ukupna vrednost izvedenih radova, uključujući i radove na mostu, iznosi 598,76 miliona dinara bez PDV-a, od čega je 577,5 miliona za trasu puta i 21,2 milion za most.

Takođe, Mihajlović je rekla da će u petak biti otvoren ceo Ipsilon krak odnosno obilaznica oko Subotice u dužini od 24 kilometra, pošto se završava izgradnja poslednje deonice duge 12 kilometra od graničnog prelaza Kelebija do kružne raskrsnice sa Somborskim putem.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
jelena

24.12.2019 21:59

Važan je i pravac Beograd - Vidin (Bugarska). I tu treba izgraditi autoput za severnu Bugarsku prema Evropi. Istočna Srbija nema ni jedan autoput. Skoro pola države bez autoputa.

Odgovori 19 0
Željko

25.12.2019 10:42

Važan pravac je i prema Temišvaru, da Rumunija ima kraći put preko Srbije u Evropu.

Odgovori 14 0
Živo

25.12.2019 15:24

Cela Zapadna Srbija premrežena autoputevima uzduž i popreko, a Istočna Srbija bez autoputeva. Banat takodje bez autoputeva,

Odgovori 10 0