Novi detalji afere sa osiguranjem: "Wiener" u haosu, klijenti u velikoj panici

Autor:

Vesti

26.12.2019

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osiguravajuća kuća u haosu, klijenti u panici. U najkraćem, ovako bi se najbolje mogla opisati situacija u osiguravajućoj kompaniji "Wiener stadtische" nakon što je otkrivena neverovatna afera. Podsetimo, sada suspendovana službenica filijale "Wiener stadtische" u Leskovcu Irena Daskalović (25) osumnjičena je da je ojadila stotine klijenata za milionske devizne iznose.

Foto: Ilustracija

OBEĆAVALA KAMATU

Nakon što je obelodanjena ova informacija, redakciju Srpskog telegrafa zvalo je na desetine klijenata "Wiener stadtische", koji se sada s pravom pitaju koliko su uopšte sigurne pare uložene u ovu osiguravajuću kuću i kako je moguće da kompanija takvog renomea dozvoli ovako nešto.

- Supruga i ja već nekoliko godina plaćamo životno osiguranje u "Wiener stadtische", kad smo videli šta se dogodilo u Leskovcu, bukvalno smo bili šokirani. Nismo dali malo novca, stvarno ne mogu da verujem da su mogli tako nešto da dopuste - ispričao nam je Beograđanin Z. M., koji je vidno zabrinut pozvao našu redakciju.  

Irena Daskalović, agent za životno osiguranje iz Vlasotinca, od klijenata "Wiener stadtische" uzimala je novac u iznosima od 10.000 pa do preko 800.000 evra u dinarskoj protivvrednosti na ime uplata za osiguranja, na od tri meseca do godinu dana, uz obećanu kamatu od 7,7 odsto. Prvi klijenti su zaista dobijali kamatu, ali većina nije. Sumnja se čak da je 80 odsto novca klijenata iz Vlasotinca, Leskovca i Pirota završilo u privatnim džepovima, pa je neizvesno kako će prevareni biti obeštećeni.

DAO 800.000 EVRA

Među ojađenima je i jedan od najimućnijih Vlasotinčana, građevinar, koji je u više navrata ulagao novac i dobijao kamate, ali kada je poslednji put uložio preko 800.000 evra, kamate su prestale da stižu.

Osiguranje: Podneli smo prijavu

Srpski telegraf poslao je pitanja osiguravajućoj kući "Wiener stadtische", od koje je stigao sledeći odgovor:

- Odmah po saznanju za spornu situaciju, obavestili smo nadležne državne organe kojima pružamo svu potrebnu pomoć u istražnom postupku, a pomenuta zaposlena je odmah odstranjena sa radnog mesta i protiv nje je podneta krivična prijava mesno nadležnim javnim tužilaštvima. U postupku je podnošenje nove krivične prijave kojom će biti obuhvaćena i lica koja nisu povezana sa našom kompanijom, a za koja postoje osnovi sumnje da su bila uključena u ovaj slučaj. Takođe, bez odlaganja smo preduzeli sve raspoložive mere unutar kompanije u skladu sa zvaničnim procedurama i zakonskom regulativom, kako bismo prikupili i detaljno analizirali sve relevantne informacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading