Sutra na snazi žuti meteoalarm! Meteorolozi upozoravaju na TRI STVARI!

Autor: Tanjug

Vesti

02.01.2020

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području cele Srbije sutra će na snazi biti žuti meteoalarm zbog magle, niske jutarnje temperature i moguće poledice, kaže meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, a jutarnja magla i niska oblačnost očekuju se u Vojvodini, na području Beograda i po kotlinama. Jutarnja temperatura kretaće se od minus devet do minus dva stepena zbog čega će, napominje Sovilj, u celoj Srbiji na snazi biti žuti meteoalarm.

Maksimalne dnevne temperature iznosiće od dva do devet stepeni, osim u maglovitim predelima gde će temperature biti za koji stepen niže.

- Žuti meteoalarm biće na snazi ne samo zbog magle i niske temperature, već i zbog poledice koja je zbog pojave mraza moguća u jutarnjim i prepodnevnim satima - rekao je Sovilj za Tanjug.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maglovito će, kaže, pre podne biti i na području Beograda, a u toku dana se očekuju sunčani intervali sa temperaturom od minus dva do pet stepeni.

Naoblačenje sa severozapada u subotu popodne i uveče ponegde će usloviti slabu kišu, dok se više padavina očekuje u noći izmedju subote i nedelje u centralnim i južnima krajevima Srbije.

- Sneg će najviše padati u planinskim predelima jugozapadne Srbije, ali će i u nižim predelima doći do formiranja snežnog pokrivača - naveo je Sovilj i dodao da se u Vojvodini i na području Beograda očekuje slaba i kratkotrajna susnežica.

Kako navodi, do kraja januara prognoziraju se temperature oko ili malo iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Kako je objasnio, ciklon iz zapadne i severne Evrope ove zime uslovaljava toplije i stabilnije vreme iznad jugoistočne Evrope.

- To ne znači da neće biti hladnijih prodora sa kratkotrajnim snegom, kao što je bilo u nekoliko navrata ove zime, ali ne očekuju se hladniji i dugotrajniji talasi sa snegom - rekao je Sovilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading