Fakultet političkih nauka organizuje obuku za medijatora - posrednika u Novom Sadu

Autor: rtv.rs, Republika

Vesti

11.01.2020

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, održaće osnovnu obuku u cilju sticanja licence medijator – posrednik koju nakon obuke u skladu sa utvrđenim zakonskim pravilima izdaje Ministarstvo pravde Republike Srbije. Osnovna obuka će se održati u Novom Sadu krajem februara 2020. godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Obuku realizuje i izvodi Fakultet političkih nauka Beograd u trajanju od 5 dana, po programu koji je akreditovan kod Ministarstva pravde Republike Srbije, a u skladu sa Zakonom o posredovanju (medijaciji) i Pravilnikom o programima obuke za posrednike.

Po završetku programa kandidati dobijaju odgovarajući sertifikat i stiču uslov za licencu iz oblasti medijacije koju izdaje Ministarstvo pravde na osnovu završene osnovne obuke. Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u Republičkom sistemu socijalne zaštite.

Osnovna obuka je namenjena u svim oblastima i u svim vrstama organizacija, u javnom i privatnom sektoru.

- Veštine i znanja medijatora su posebno korisna za rukovodioce, pravnike, profesionalce u ljudskim resursima, menadžere, pedagoge i psihologe, stečajne upravnike, izvršitelje kao i pojedince koji žele da unaprede svoje komunikacione i pregovaračke veštine, kao i za sve one koji žele da im medijacija bude profesionalna aorijentacija. Širenjem medijacije na teritoriji Srbije od značaja ja ne samo za učesnike u sporu, već i za državu i lokalnu samoupravu, odnosno gradove i opštine - kazala je organizatorka obuke, medijator Violeta Stamenković.

Realizator programa je Fakultet političkih nauka univerziteta u Beogradu, a autori su prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, specijalista medicinske psihologije, licencirana medijatorka, Fakultetu političkih nauka u Beogradu, dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična i psihodrama terapeutkinja i specijalista medijacije, Fakultet za medije i komunikaciju, Vladan Jovanović, diplomirani pravnik i specijalista porodične medijacije.

Osnovna obuka će biti održana u Novom Sadu u sali "EU info pointa" na Bulevaru Mihaila Pupina 17 od 26. do 29. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading