Brz, brži, Bjelogrlić! Nudio mito, a sad beži od novinara

Autor: D. PETROVIĆ

Vesti

16.01.2020

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Producent i režiser Dragan Bjelogrlić "junački" je zbrisao kada je juče u Privrednoj komori Srbije (PKS) novinarka Srpskog telegrafa pokušala da mu postavi pitanja o aferi "Mito", koja danima potresa Srbiju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bjelogrlić i Antonijević

Podsetimo, otkako je reditelj Predrag Gaga Antonijević objavio mejlove u kojima mu Bjela nudi mito ako progura u Filmskom centru Srbije pomoć od 15 miliona dinara za film "Jesen samuraja" i da potom plen nude pola-pola, Bjelogrlić uporno ne odgovara na pitanja našeg lista. Juče, u prostorijama PKS, pred sednicu Grupacije za kinematografiju, naša novinarka pokušala je da pita Bjelu zašto nam ne odgovara i da li pristaje na veštačenje autentičnosti mejlova, što je Antonijević odmah učinio.

Razgovor sa Bjelogrlićem tokom kojeg je pobegao kao vihor prenosimo u celosti:

ST: Gospodine Bjelogrliću, kako komentarišete ... - pokušali smo da započnemo razgovor.

B: Ne komentarišem (nije ni znao iz koje smo redakcije, op. aut.)

ST: Mogu li da vam postavim pitanje?

B: Ne komentarišem. A iz koje ste redakcije?

ST: Iz Srpskog telegrafa.

B: Znao sam. Nekako sam znao da ćete danas i vi biti ovde. Nemam komentar.

Nakon ovih reči Bjelogrlić se stuštio na terasu zgrade na Terazijama 23, zatvarajući staklena vrata za sobom.

Ekipa Srpskog telegrafa pokušala je i da prisustvuje sednici koju je sazvao Bjelogrlić, međutim, vrata su nam i tu zalupljena. Nakon fotografisanja pre početka zasedanja Grupacije za kinematografiju, saopšteno je da će se sve odvijati iza zatvorenih vrata.

Podsetimo, buru u javnosti je podiglo objavljivanje mejl-prepiske Bjelogrlića sa Antonijevićem. Antonijević je odmah saopštio da je spreman da prepisku dostavi na forenzičko ispitivanje kako bi se potvrdila verodostojnost mejlova. 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Šta je do sada otkriveno?

* Antonijević objavio mejlove iz kojih se vidi da mu je Bjelogrlić nudio mito

* Bjela predlagao da oko "100 soma" (kako se izrazio) podele pola-pola

* Od Antonijevića tražio da, kao član komisije FCS, izlobira finansijsku podršku od 15 miliona dinara za film "Jesen samuraja"

* Kada je Antonijević decidno odbio ponudu, Bjela mu poručio da obriše mejlove

* U vreme kada se sve dešavalo, 2016, direktor FCS bio je Boban Jevtić, koji je potom angažovan na Bjelogrlićevim projektima

* Bjelogrlić je inače od FCS još pre nekoliko godina uzeo novac za dva filmska projekta ("Čuvari formule" i "Toma"), a još ih nije počeo

* Kao predsednik Grupacije za kinematografiju u PKS, Bjelogrlić je na poslednjoj sednici tražio smenu Upravnog odbora FCS

* Na sva naša pitanja, pa i ono da li sada traži smenu jer više ne može da dobija pare na lepe oči kao ranije, Bjelogrlić nije odgovorio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading