OVO SMO DUGO ČEKALI: Pogledajte koliki je danas INDEKS zagađenosti vazduha u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

29.01.2020

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke su konačno ohrabrujuće! Ako pratite aplikacije koje pokazuju indeks zagađenosti vazduha u Srbiji, danas konačno možete da vidite da je vazduh, posle dužeg vremenskog intervala, u kategoriji "nezagađen"!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Nakon velike zabrinutosti koja je brzinom svetlosti zavladala među građanima Srbije, a posebno onima u Beogradu, Smederevu, Nišu i Boru zbog izuzetno visoke zagađenosti vazduha, danas konačno možemo da odahnemo jer aplikacije pokazuju da je kvalitet vazduha znatno bolji.

Indeks zagađenosti vazduha u Beogradu danas iznosi 42, što zapravo znači da je vazduh nezagađen i da aerozagađenje predstavlja mali ili nikakav rizik po zdravlje, a što se tiče upozorenja za građane o tome kako se treba ponašati - i ona su ukinuta.

Ukoliko ste danima izbegavali dužu boravak na otvorenom, danas možete da zaboravite na tu predostrožnost.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Ovo je lepa vest, ako se uzme u obzir da je već mesecima visok nivo zagađenosti vazduha nepovoljno uticao na opšte zdravlje stanovništva, a naša zemlja bila u vrhu liste zemalja sa vazduhom najlošijeg kvaliteta.

 

 

Povećana zagađenost se, inače, povezuje i sa neuobičajeno visokim temperaturama za ovo doba godine i sa čestom maglom. Zbog panike koja je zavladala, predlagalo se i da se obustavi nastava u školama, što se ipak nije dogodilo jer je nadležno ministarstvo na osnovu procene situacija donelo odluku da se časovi normalno realizuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading