Lete crepovi i kapije! Povećajte oprez zbog najave RHMZ: Do kraja dana snažni udari vetra, evo gde će biti najgore!

Autor: Republika

Vesti

05.02.2020

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle naglog zahlađenja, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je još jedno upozorenje koje se odnosi na jake udare vetra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

- Posle podne i uveče u brdsko-planinskim krajevima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije očekuje se novih 5 do 10 cm snega, ponegde i više, a u nižim predelima manji snežni pokrivač. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, koji će na planinama usloviti stvaranje snežnih nanosa, od sutra (06.02.) u postepenom slabljenju - stoji na sajtu RHMZ-a.

Danas je u Beogradu u popodnevnim satima vetar otkinuo kapiju koja je udarila u autobus gradskog saobraćaja i tom prilikom je povređena jedna putnica.

Osim toga, juče je u centralnoj Srbiji duvao jak vetar koji je na mnogim objektima napravio manju štetu. Na mnogim kućama uništeni su delovi krovova jer je vetar nosio crepove.

RHMZ: Moguće su štete na imovini i problemi u saobraćaju

U Beogradu inače danas duva vetra jačine i preko 60 km/h i na snazi je žuti meteoalarm.

Kako je upozorio Republički hidrometeorološki zavod, moguće su štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću ( lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu - naročito u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju ( šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično.

Upravo zbog ovakvih nepredviđenih situacija, potrebno je povećati oprez prilikom kretanja. Takođe, preporuka je da bez preke potrebe ne provodite duži vremenski interval napolju u trenucima kada su udari vetra najjači. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading