Na sajtu Ministarstva zdravlja osvanulo: Na korona virus u Srbiji testirane još 4 osobe

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

27.02.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najnovijim informacijama, koje su jutros osvanule na sajtu Ministarstva zdravlja, na novi virus danas do 8 sati testirani su uzorci još 4 osobe koji su,kao i svi prethodni, bili negativni na COVID - 19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

U Srbiji i dalje nema obolelih od korona virusa, danas testirano još 4 osoba, svi negativni.

- U Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od novog virusa korona - navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Ukupno, do sada je u Srbiji na ovaj virus testirano 20 osoba, i na sreću, nikome nije potvrđena nova bolest.

Do 25. februara 2020. godine u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je 14 osoba koje su bile sumnjive na korona virus, a juče - 26. februara, testirani su uzorci još dve osobe. Svi su bili negativni.

Na sajtu Ministarstva zdravlja kao i na sajtu covid19.rs svakodnevno će se u 8 i u 18 časova objavljivati najnovije informacije u vezi sa korona virusom u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja moli sve putnike koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, da se jave telefonom na broj 064 8945 235. 

- Područjem intenzivne transmisije virusa se smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa  smatraju se Kina, Južna Кoreja, Singapur, Japan, Iran i Italija. Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer “Diamon Princess” koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu - navode  u nadležnom ministarstvu. 

Korona virus najpre se pojavio u Vuhanu, u kineskoj provinciji Hubej 7. decembra 2019. godine. Tokom ovog meseca zaraza se proširila i na Evropu i na zemlje u našem okruženju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading