Doktor Pelemiš uveren: Nema mesta panici, ali izbegavajte javna mesta i kolektive!

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

06.03.2020

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji direktor Infektivne klinike Klinickog centra u Beogradu, profesor Mijomir Pelemiš rekao je da građani ne treba da se plaše i da se moglo očekivati da će se koronavirus pojaviti i kod nas.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Mijomir Pelemiš

On je na konferenciji za novinare rekao da je zdravstveni sistem Srbije u potpunosti spreman da ukaže pomoć i adekvatno zbrine obolele.

- Zdravstveni sistem je spreman da ukaže pomoć obolelima i važno je i da su građani svesni problema koji može nastati, a opet je sve to rezultat rada svih posebno radne grupe, da je sve dobro bilo organizovano i da se nadzor kada je u pitanju ovaj virus nastavlja - rekao je Pelemiš.

Naveo je da je prvi slučaj na vreme otkriven i da se pacijent dobro oseća te da je važno da ne dođe do panike u javnosti.

On je kazao da nema razloga da se građani zatvaraju i budu u izolaciji.

- Ništa se ne menja, mi smo i do sada radili ka da je bolest već tu. Imamo sreću što današnji infektolozi već imaju iskustvo sa različitim epidemijama, zdravstveni sistem funkciononiše dobro, postoji mogućost da bude i više bolesnika, ali važno je da su svi kapaciteti spremni - rekao je Pelemiš.

Istakao je da se oboleli pacijent poneo veoma odgovorno i na vreme javio zdravstvenim službama.

Pelemiš je je preporucio da hronični, posebno stariji bolesnici povedu računa, i da se ne kreću mnogo na javnim mestima, prevozu i slično...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading