Dobro poznat scenario: Ovako su širili paniku pre koronavirusa!

Autor:

Vesti

07.03.2020

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Farmakomafija i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) smišljeno šire paniku zbog koronavirusa. To je prevara veka sa ciljem da farmaceutski giganti zgrnu milijarde, u čemu im pomaže jaka grupa u samom vrhu SZO. Scenario sličan današnjem videli smo i 2009. godine, kada je širena panika zbog svinjskog gripa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Podsetimo, virus A H1N1, koji je potekao od svinja i prvi put se pojavio u proleće 2009, brzo se proširio po svetu. Laboratorijski je potvrđeno 18.500 smrtnih slučajeva od njega. SZO je proglasio pandemiju, međutim, ovaj grip je veoma brzo postao sezonski i sada se redovno, bez većih posledica (u odnosu na druge tipove gripa), pojavljuje svake godine. Ono što je posebno zanimljivo je da je SZO naprasno mesec dana pre proglašenja pandemije promenio definiciju pandemije.

Države širom sveta masovno su kupovale vakcine farmaceutskih giganata, koji su ostvarili enorman profit.

OVAKO SU NAS JOŠ PLAŠILI:

2005. Globalno širenje virusa H5N1 (ptičji grip) iz Azije

2009. proglašenje svetske epidemije svinjskog gripa (AH1N1)

2013-2016. Epidemija virusa ebole u zapadnoj Africi

2015-2016. Epidemija virusa zika u Južnoj i Severnoj Americi

Ubrzo nakon proglašenja pandemije nemački epidemilog Volfgang Vodarg je u funkciji počasnog člana Skupštine Saveta Evrope podneo predlog da komisija odbora za zdravlje ispita da li je SZO o pandemiji odlučivao pod uticajem farmakoindustrije.

Savet Evrope je pokrenuo istragu o tome zašto je SZO doneo odluku o pandemiji, ali je izveštaj koji je usvojen u junu 2010. prošao potpuno nezapaženo u celom svetu. Evropski parlament je prihvatio nalaz ove komisije i izveštaj u kojem se osuđuje trošenje ogromnih svota javnog novca i protivi ničim opravdanom zastrašivanju javnosti, za šta su, prema ovom izveštaju, bili krivi SZO, Evropska unija i vlade evropskih država Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading