RIGOROZNE MERE: Simfonijski orkestar iz Niša ide u karantin na 14 dana

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

14.03.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo Simfonijski orkestar iz Niša biće u karantinu narednih 14 dana jer je u toku popodneva konstatovano da su dvoje zaposlenih zaraženi korona virusom, saznajemo u ovom umetničkom ansamblu. Zaraženi su S.B. i S. D. kod kojih je, nakon testiranja, nađeno prisustvo virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

- Sada pre pola sata nam je naređeno da budemo u karantinu narednih četrnaest dana bez obzira što neki nisu bolesni i nemaju simptome. Mislim da se mnogi slažu da budu u karantinu kako bi bili spremni, ako traje period inkubacije. Ispitani smo do detalja, gde smo bili, gde smo se kretali i slično. Ne možemo da tvrdimo, odakle virus u orkestru jer moguće je da nas je zarazio neko od solista iz inostranstva, neko iz publike, stvarno ne znam - rekao je T.P, jedan od simfoničara.

Oboje zaraženih nisu hteli za javnost da komentarišu na koji način su se zarazili, u stvari da iznesu svoju pretpostavku.

Za sada na Infektivnoj klinici boravi šestoro pacijenata, odnosno biće ih osam sa dvoje muzičara iz Simfonijskog orkestra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading