Turističke agencije otkazuju sva putovanja do 15. maja! Šta će biti sa onima koji su uplatili aranžmane?

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

16.03.2020

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkazuju se sva putovanja do 15. maja odlučila je Juta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Posle današnjeg sastanka, predstavnici turističkih agencija odlučili su da se usklade sa merama vanrednog stanja u Srbiji i da otkažu zakazana putovanja.

- Povraćaj novca, nažalost nije moguć - rekao je Aleksandar Seničić iz Jute. Kako navodi, taj novac je već isplaćen, odnosno, isplaćeni su partneri. Putnici će umesto toga dobiti mogućnost zamene termina, ili formu sporazumnog raskida ugovora i prenosa sredstava (da se odabere neki drugi termin za putovanje u toku godine).

Sve ovo odnosi se na putovanja do 15. maja.

Ne otkazujte letnje aranžmane

Seničić naglašava da je još rano govoriti o letnjoj sezoni i da će se svakako pratiti situacija, ali je preporuka građanima da se ne otkazuju letnji aranžmani.

Turističke agencije će uvesti dežurstva, i biće na raspolaganju u ovim okolnostima, ističe Seničić. Prema njegovim rečima, agencije će svakako biti tu za svoje putnike i preporuka je da pozovete vašeg agenta kako biste dobili najadekvatnije informacije. Biće ažurirane i internet stranice. Putnici, kako ističe, neće biti prepušteni sami sebi. 

Podseća da u u ovoj situaciji svima nedostaje informacija, ali da će se pratiti preporuke nadležnih.

On ističe i da Juta nastavlja pregovore sa Vladom oko pomoći turističkoj privredi i povezanim industrijama, i dodaje da ti pregovori idu u dobrom, pozitivnom  pravcu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading