Dobro razmislite sledeći put kada poželite da se izderete na medicinsko osoblje: Ovo su HEROJI u brobi protiv koronavirusa!

Autor: srbijadanas.com, republika.rs

Vesti

16.03.2020

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje italijanskih lekara objavilo je dramatičan video snimak, u kojem poziva Italijane da ostanu u kućama.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

U isto vreme, on za cilj ima da podigne svest ljudi sa kakvim se izazovima i rizicima suočavaju zdravstveni radnici u toj zemlji.

-Nema više vremena. Nema više kreveta, nedostaju zaštitne maske i odela, u konstantnoj smo opasnosti, znamo da svaki dan rizikujemo da budemo zaraženi i unesemo virus i u svoje domove. Nemamo vremena ni za suze, osim na kraju dugih iscrpljujućih smena. Gledamo smrt kojoj je uskraćeno i da bude obeležena dostojanstveno. Malo nas je i iscrpljeni smo, navodi se u tom videu.

Snimak je načinjen od fotografija lekara i medicinskog osoblja koje su objavljivali na društvenim mrežama, sa podlivima na licu od dugog nošenja zaštitnih maski i naočara.

-Obilazimo građane po kućama kao vojnici na frontu, bez zaštite… Ako ne zaustavimo ovu lavinu, platićemo skupu cenu: pad čitavog zdravstvenog sistema i svega za šta ima smisla živeti. Potrebne su nam bolnice, ljudstvo, odmah, sad, ne sutra. Potrebni ste nam i vi dragi sugrađani. Zatvorite se u kuće. Svaki izlazak otvara vrata virusu. Ne smemo to da dozvolimo, nemamo više vremena.

Broj preminulih od epidemije korona virusa u Italiji porastao je u poslednja 24 časa za 349, na 2.158, što je porast od 19,3 procenata, objavila je danas italijanska Agencija za civilnu zaštitu.

Ukupan broj slučajeva u Italiji, evropskoj zemlji koju je virus najteže pogodio, porastao je na 27.980 sa prethodnih 24.747, što je porast od 13 odsto, odnosno najsporija stopa rasta od kada se zaraza prvi put pojavila 21. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading