Za samoizolaciju prijaviti adresu prebivališta, a ne iz lične karte! U suprotnom PAPRENE kazne ili ZATVOR

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.03.2020

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani kojima je rešenjem Ministarstva zdravlja određena kućna izolacija od 14 ili 28 dana na adresi iz lične karte, a ne budu pronađeni na toj adresi prilikom policijske kontrole, biće krivično gonjeni zbog kršenja mere samoizolacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Njima će se na teret staviti krivično delo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme izolacije" - kaže za Tanjug predsednik Udruženja sudija i tužilaca Nenad Stefanović.

Zbog toga je apelovao na sve građane da prilikom davanja podataka sanitarnim ispektorima daju adresu na kojoj zaista borave i na kojoj će biti u samoizolaciji, a ne adresu iz lične karte.


- Ovo je neophodno i zbog mogućosti kontrole poštovanja određenih mera samoizlocije u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, istakao je Stefanović.

 

 

On je napomenuo da se u praksi već dogodilo nekoliko ovakvih slučajeva, jer od ukupnog broja osoba kojima je određena kućna samoizolacija zbog povratka iz zemalja zaraženih virusom covid 19, jedan broj njih nije zatečen na adresi iz lične karte.

Za krivično delo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme izolacije" preti kazna od 150.000 dinara ili zatvor do tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading