POTVĐENO! Prijatelj se u muci poznaje: Kina nam šalje komplet medicinsku opremu protiv korone, stižu i stručnjaci!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

20.03.2020

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se Srbija i njen narod suočavaju sa velikim izazovima prevencije i kontrole epidemije Kina neće sedeti skrštenih ruku i poslaće medicinski materijal kao što su respiratori, testovi za detekciju, maske, medicinska zaštitna odeća, kaže ambasadorka te zemlje u Beogradu Čen Bo.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mala žena velikog srca - Čen Bo

- Sada je u toku prikupljanje materijala u Kini i naši medicinski stručnjaci su spremni da krenu za Srbiju. Očekujemo da će naša skromna pomoć i podrška biti od koristi za našu borbu protiv virusa - rekla je ambasadorka za "Politiku".

Virus Kovid-19 je, ističe ona, neprijatelj celog čovečanstva i zato je potrebna solidarnost i odgovornost svih nas širom sveta da bi se on pobedio.

Prema njenim rečima, situacija u Kini je sada pod kontrolom, ali borba protiv Kovid-19 još traje. Trenutno je u bolnici više od 8.000 potvrđenih slučajeva na lečenju.

- Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo. Čvrsto sam uverena da će uz napore svih nas sigurno doći naša zajednička pobeda - istakla je Čen Bo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
milan306

20.03.2020 08:04

Prijatelji se u muci poznaju.Znači nam mnogo!

ACA

20.03.2020 08:05

SVAKA IM CAST, BAS SU PRAVI NASI PRIJATELJI, CELICNI, POSLACE NAM SVU RASPOLOZIVU POMOC, KAKO BI SPRECILI SIRENJE VIRUSA, BRAVO ZA NASU BRATSKU KINU

Saša

20.03.2020 08:13

Hvala Kinezima, pokazali su se kao iskreni prijatelji.

Jeca

20.03.2020 08:15

Kina je dokazala svoje prijateljstvo