Vulin: Si Đinping može da izabere bilo kog lidera za prijatelja, ali je izabrao Aleksandra Vučića!

Autor:

Vesti

19.03.2020

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno se bavi koronavirusom, a Srbija bi trebalo da bude ponosna na njega i njegov govor u kojem je rekao šta se dešava u svetu i kod nas i kako se Narodna Republika Kina, a kako Evropska unija, ponele prema Srbiji", istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući danas u emisiji Novo jutro TV Pink.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin je istakao da nakon predsednikovog govora koji je odjeknuo u svetu, stiže podrška iz čitavog sveta, jer konačno jedna mala zemlja ima toliko hrabrosti da kaže istinu i preduzme sve što je potrebno da se bori za svoja prava.

Evropska unija je pokazala da brine samo o sebi, pa čak i da ne postoji unutarevropska solidarnost, jer svaka članica brine sama za sebe, rekao je ministar Vulin i dodao da bi bilo "razumno očekivati da će sve zemlje koje su u statusu kandidata i koje traže članstvo o kojem toliko dugo pregovaraju, dobiti ipak jedan status u kojem će moći bar da kupe sredstva iz EU. Nismo tražili pomoć i da nam poklone, već da kupimo respiratore i šta god je potrebno. Oni su rekli: Ne, imamo samo za nas".

 
Ministar Vulin posebno je naglasio prijateljski odnos Kine prema Srbiji koji se ogleda i u spremnosti te zemlje da nam pomogne u borbi protiv koronavirusa, i istakao da na dobre odnose dveju zemalja veliki uticaj ima lično prijateljstvo srpskog predsednika Vučiča i kineskog Si Đinpinga.

Iako se suočila sa stotinama hiljada obolelih od koronavirusa, iako ima i drugih problema, Kina je našla prostora, vremena i mogućnosti da Srbiju pita šta joj je potrebno, naglasio je ministar Vulin, ističući da Srbija nije jedina zemlja koja se Kini u ovom trenutku obratila za pomoć.

 
- Pišu i druge zemlje, ali je Kina izabrala da baš maloj, voljenoj Srbiji, pomogne i kaže, vi ste zemlja sa kojom hoćemo da budemo prijatelji. Kina može da bira ko će da joj budu prijatelji. Zar mislite da Si Đinping ne može da izabere bilo kog svetskog lidera, ako već hoće da bude sa nekim prijatelj, ali je izabrao Aleksandra Vučića – rekao je ministar Vulin gostujući jutros na TV Pink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
milan306

19.03.2020 13:55

Zato što je naš predsednik odgovoran,radan,odan i lojalan.Brine za svoj narod.

Miki

19.03.2020 13:56

Kinezi su jos jednom pokazali svoju humanost na delu.

Bole

19.03.2020 13:57

Prepoznao covek da postoji obostrano postovanje i uvazavanje izmedju nas i Kineskog naroda.

Biljana

19.03.2020 14:00

Kineski predsednik je mogao da bira bilo kojeg predsednika u svetu, na svu sreću po našu državu izabrao je Aleksandra Vučić nije to slučajno. Jer je Srbija se ponašal uvek korektno prema Kini, oni sada kada nam je najteže pokazuju koliko cene i poštuju Vučića i Srbija veliko im Hvala na tome.