MK Grupa i Kole ustupili hotel u Novom Sadu za potrebe pacijenata!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

20.03.2020

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Grupa, priključio se borbi protiv virusa Covid-19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut”, kojem je to najviše potrebno u ovom trenutku.

RepublikaFoto: Promo

Foto: Ilustracija

Pored toga, Kostić i njegova kompanija će pokriti sve troškove koji budu nastali u vezi sa boravkom u ovom hotelu, saopšteno je iz MK Grupe.

Prema najavama nadležnih, u Srbiji se uskoro očekuje najveći talas broja obolelih od koronavirusa, pa je predsednik kompanije MK Grupa među prvim preduzetnicima pokazao svoju humanost u ključnom trenutku.

- Kao što je vlasnik Čelsija Roman Abramovič ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi, tako je i jedan od najuspešnijih biznismena u našem regionu i priznati humanista Miodrag Kostić odlučio da pomogne zajednici da se izbori sa virusom - kažu iz MK Grupe.

Podsećaju da je MK Grupa takođe donirala oko šest miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku virusa Covid-19.

RepublikaFoto: Promo foto
Jako human gest - Miodrag Kostić Kole

Ovom donacijom, MK Grupa je prva kompanija koja je uputila novčanu pomoć nadležnim institucijama u nameri da pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje.

Kompanije članice MK Grupe su u toku ove nedelje uputile i donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od četiri miliona dinara za penzionere Beograda, koji su besplatno dostavljeni starijim sugrađanima dok borave u svojim domovima.

Miodrag Kostić je zajedno sa svojom kompanijom MK Grupa samo u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio preko pet miliona evra, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading