U podne bez simptoma, već uveče na respiratoru: DRAMATIČNO UPOZORENJE DIREKTORKE ZA PULMOLOGIJU!

Autor: B. K.

Vesti

30.03.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Klinike za pulmologiju KC Srbije Violeta Vučinić upozorila je da svi građani, bez izuzetka, treba da obrate pažnju na eventualne simptome koronavirusa i dodala da je posredi nepredvidiva bolest jer se ne zna kada stanje može da se pogorša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Malo se zna o bolesti. I sve nas to veoma plaši, veoma je nepredvidiva. Primili smo čoveka bez komorbiditeta, pratećih bolesti, relativno mladog uzrasta, primljen je oko podneva, a već uveče je bio kandidat za intenzivnu negu - navela je i dodala da su smešteni na klinici različitog uzrasta - najmlađi je 1988, dok najstariji ima 85 godina.

Poseban oprez Vučinićeva savetuje hroničnim bolesnicima, onima sa astmom, hroničnom opstruktivnom bolesti pluća, za koje je navela da su u životnom riziku.

- Ako osete kašalj, stezanje u grudima, temperaturu, malaksalost, i druge simptome klasičnog gripa moraju da obrate pažnju i da nikako ne odlažu posetu lekaru - poručila je ona.

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da su u poslednja 24 sata u Srbiji potvrđena još 44 slučaja zaraženih, a imamo i tri nova smrtna slučaja.

- Primećuje se da je opao broj pozitivnih u odnosu na poslednja dva dana, što ni u kom slučaju ne može da bude loše, ali ne smemo ni da se zavaravamo, ovo je možda samo jedan kratak predah - rekao je Kon i dodao da je najviše zaraženo stanovništvo u radno aktivnom uzrastu, odnosno od 25 do 55 godina, u Beogradu je takvih čak 65 odsto.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading