Radovan je radio do poslednjeg daha: Preminuli pripadnik MUP od korone iza sebe ostavio ženu i dve ćerke

Autor: Milan JOVANOVIĆ

Vesti

06.04.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Tijanić (58), pripadnik sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP, prvi je policajac koji je u Srbiji preminuo od koronavirusa.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Radovan Tijanić 1962-2020

- Reč je o nenadoknadivom gubitku za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Radovan Tijanić je u našem timu bio poznat kao izuzetan profesionalac, požrtvovan radnik i veliki borac za informacionu bezbednost Srbije - rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

PAO U NESVEST

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Radovan je bio dijabetičar. U prošli ponedeljak se onesvestio kod kuće, ali nije želeo da izostaje s posla. Ponovo mu je pozlilo u kancelariji, hitno je prebačen u bolnicu, međutim, virus je bio jači od njegovog organizma i napora lekara.

- Bio je dobar, vredan i tih čovek koji je 34 godine bio posvećen svom poslu. Bilo mu je suđeno da sa radnog mesta ode na put bez povratka - pričaju njegove kolege iz sektora za analitiku.

34 GODINE RADOVAN TIJANIĆ RADIO U POLICIJI

Odmah pošto je Radovan prebačen u bolnicu, hitno je reagovao načelnik beogradske policije Milan Stanić, koji je naložio dezinfekciju prostorija, a sve zaposlene poslao u kućnu izolaciju.

Tijanić je iza sebe ostavio suprugu, koja je spremačica u MUP, i dve ćerke. Jedna je student Pravnog fakulteta, a druga dete sa Daunovim sindromom, koje ne može o sebi samostalno da se brine. Porodica je u šoku posle stravičnog gubitka.

- Policijski sindikat Srbije, čiji je Tijanić bio član od osnivanja, u saradnji sa MUP, pomoći će njegovoj porodici, koja je ostala bez stuba kuće i u nezavidnoj je finansijskoj situaciji - kaže za Srpski telegraf predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

I on ističe da je pokojni Tijanić bio kolega za primer, čovek kojem je posao bio iznad svega.

- Pripadnici policije su od uvođenja vanrednog stanja veoma opterećeni. Zbog toga apelujem na građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije i da nam na taj način olakšaju posao. Posebno tu mislim na ljude koji treba da budu u samoizolaciji i koje policija redovno proverava. Svako kršenje propisa je nama teret više - poručuje Mijailović.

Čuvaju 10% kao zlatnu rezervu

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je do vikenda koronavirusom zaraženo 17 policijskih službenika, a da ih je oko 800 u samoizolaciji.

- Tih 800 jeste 2,4 odsto službenika, sa tim brojem možemo da funkcionišemo, ali se bojimo da se taj broj ne poveća - napominje direktor policije i dodaje da je deset odsto službenika poslato na godišnji odmor kako bi ih sačuvali kao zlatnu rezervu u slučaju da u redovima policije bude još više zaraženih koronavirusom i onih koji moraju u izolaciju.

NA ISTOM ZADATKU

Dobra saradnja naroda i države sada je najbitnija, ističe naš sagovornik.

- Koronavirus se već uvukao u redove policije, o čemu je govorio i direktor Vladimir Rebić. Ukoliko to postane masovno, a sve zavisi od ponašanja civila i njihove discipline, svi ćemo biti u ogromnoj opasnosti. Sada smo svi na istom zadatku - naglašava Mijailović.

Sagovornici Srpskog telegrafa napominju da su policija i vojska u prvim redovima odbrane od opakog i nevidljivog neprijatelja, da zaštitne opreme ne manjka, ali da su oni ipak svakodnevno u kontaktu sa potencijalno zaraženim osobama.

- Neka tragična smrt našeg kolege Radovana bude velika opomena svima. Poruka koja do daljeg važi je jasna: "Ostanite kod kuće" - poručuje Mijailović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading