RODITELJI U AMERICI U ŠOKU ZBOG SRPSKOG OBRAZOVANJA:Srpski matematički test za 5. razred izaziva burne reakcije na Tviteru!

Autor:

Vesti

27.04.2024

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matematički nivo u Srbiji izazvao haos na Tviteru

RODITELJI U AMERICI U ŠOKU ZBOG SRPSKOG OBRAZOVANJA:Srpski matematički test za 5. razred izaziva burne reakcije na Tviteru!

Foto: facebook.com/printscreen


Jedna gospođa iz Merilenda izazvala je žestoku raspravu na Tviteru kada je podelila fotografiju testa iz matematike za 5. razred u Srbiji. U okviru svoje objave postavila je pitanje da li deca iz Amerike mogu da reše iste zadatke kao deca u Srbiji. Naglasila je da se roditelji u Americi žale kako njihova deca dobijaju teške zadatke koji nisu prikladni za njihov uzrast.

 

 


Reakcije na Tviteru

Objava je izazvala burne reakcije korisnika Tvitera. Mnogi su istakli da deca u Srbiji rade zadatke koji su napredniji u odnosu na svoje vršnjake u Americi. Jedan korisnik je čak naveo da njegov sin u 5. razredu u Kanadi još uči osnovnu matematiku koju su deca u Srbiji savladala u prvom i drugom razredu.

 

 

- Ne samo SAD, Kanada je još gora. Moj sin je u 5. razredu u Kanadi i još ih uče osnovnu matematiku. To je nešto što sam naučio u prvom i drugom razredu u Srbiji - jedan je od komentara.


Upoređivanje znanja

Komentari korisnika istakli su da bi većina maturanata u SAD imala problema sa rešavanjem ovakvih matematičkih zadataka. Takođe, pojedini roditelji su tokom letnjeg raspusta upisivali decu u seoske škole kako bi nadoknadili propušteno gradivo u poređenju sa vršnjacima iz Srbije.

- Mislim da većina maturanata u SAD ne bi mogla ovo da reši - naveo je jedan korisnik.

Jedan korisnik se zapitao kako je moguće da deca u Srbiji uspešno rešavaju ove zadatke u uzrastu od 10 godina, dok deca u Americi, sa 18 godina, imaju problema sa istim zadacima.

- Kada su shvatili da njihova deca zaostaju kada je reč o učenju nekih stvari, roditelji su svoju decu toko letnjeg raspusta upisivali u seoske škole, kako bi nadoknadili propušteno - napisao je drugi korisnik.

- Svako dete u Srbiji od 10 godina može da odgovori na ove matematičke zadatke. To je upravo moje pitanje. Kako ta deca mogu ovo da urade, a naša deca ne mogu, a imaju 18 godina? - zapitao se jedan od korisnika koji živi u SAD.


Ova rasprava na Tviteru otvorila je pitanje o nivou obrazovanja i matematičke pismenosti dece širom sveta. Upoređivanje znanja i sposobnosti u rešavanju matematičkih zadataka između dece u Srbiji i Americi izazvalo je dosta pažnje i pokrenulo diskusiju o kvalitetu obrazovanja u različitim zemljama.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

28.04.2024 10:53

Nasa deca su u odnosu na njihovu ekstra obrazovana.Nekad je ta razlika bila jos veca. Uobicajeno je da matematicka gimnazija pokupi medalje na medjunarodnim takmicenjima.Eventualna konkurencija su nam bili Rusi.