U Subotici 30 pozitivnih na koronu

Autor: Tanjug

Vesti

07.04.2020

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaključno sa današnjim danom, na teritoriji Grada Subotica potvrđen je virus korona kod 30 osoba, izjavio je danas gradonačelnik Bogdan Laban ističući da među njima nema zdravstvenih radnika. Laban je kazao da među zaraženima ima pripadnika Vojske Srbije i policije, koji su bili na prvoj liniji zadataka, odnosno angažovani na prijemu ljudi koji su dolazili iz inostranstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je naveo, oni imaju blage simtome i stabilnog su zdravstvenog stanja. Od juče u subotičkim ambulantama za COVID-19 uzimaju se uzorci za testiranje, kazao je Laban i naveo da više nema kućnog lečenja, već će se pacijenti iz Subotice ubuduće slati u Novi Sad, na Klinički centar Vojvodine i sajam.

- Povećanje broja slučajeva nije neočekivano u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju - kazao je Laban. Govoreći o aktivnostima koje se sprovode svakodnevno da bi se zaustavila epidemija virusa korona, Laban je kazao da se vrši redovna dezinfekcija ulica i apelovao je na građane da ostanu kod kuće.

Takođe, u Subotici su otvoreni i namenski računi za borbu protiv epidemije virusa korona, na koje mogu uplatiti novac i pravna i fizička lica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading