POLAŽEMO TEST ODGOVORNOSTI! Ministar Ljajić: Ako se pridržavamo mera, izbeći ćemo najgore

Autor: Tanjug

Vesti

06.04.2020

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako građani budu poštovali mere i preporuke stručnjaka i ostanu kod kuće, možemo da izbegnemo najgori scenario", izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i minister trgovine, turiza i telekomunikacija Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Rasim Ljajić

- Polažemo taj test odgovornosti. Ne sumnjam da će Pazarci taj test ipak položiti bez obzira na prvobitno pokazanu nedisciplinu - rekao je Ljajić u uključcenju za TV Prva iz Novog Pazara, gde je danas bio sa predsednikom Srbije Aleksanrom Vučićem koji je doneo medicinsku opremu zdravstvenom centru u Novom Pazaru.

Naglasio je važnost poštovanja medicinskih preporuke kako bi se sprečilo širenje bolesti i u Novom Pazaru i u čcitavoj zemlji.


- Svakako da je današnja poseta važna, jer je ovo prva poseta Vučića jednom gradu nakon proglašenja epidemije - dodao je Ljajić.

Naveo je da su sa timom stručnjaka iz Rusije obišli dva objekta koja mogu da budu pretvorani u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšom kliničkom slikom.

- Oni su osmotrili, uzeli neohodne informacije o lokacijama. Sutra će nam dati zvanična stav o dva objekata i mogli bi u relativno kratkom roku da se preurede za prijem bolesnika sa lakšom slikom. Sutra krećemo sa pripremnim radovima - rekao je Ljajić.

Ta dva objekta, kako je objasnio, osim tehnickcih, moraju da zadovolje I medicinske standard.

- To bi bila velika stvar za one koji ovde žive i koji su morali da idu u Beograd - rekao je Ljajić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading