Zatvara se dom za stare u Smederevu! Zbog korone preduzimaju se preventivne mere

Autor: Tanjug

Vesti

12.04.2020

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Ðorđević izjavio je da će Dom za stare u Smederevu biti zatvoren.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- U skladu sa uredbom Vlade doneta je odluka da se zatvori u potpunosti Dom za stare u Smederevu, odnosno da se svi stave u karantin - rekao je Ðorđević sinoć za TV Prva.

On je naveo da je 10 korisnika Doma za stare u Smederevu prevezeno u bolnicu i da se još čeka potvrda da li su pozitivni na virus korona.

Ðorđević je rekao da će četvoro korisnika biti vraćeno i oni će se nalaziti u posebnoj izolaciji 14 dana i podsetio da je dvoje njih preminulo, a da se za jednu osobu zna da nije preminula od posledica virusa korona.

Ranije danas, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su u Domu za stare u Smederevu preminule dve osobe, ali da ni jedan nema potvrde za prisustvo Kovida 19.

Dr Ana Jovanović iz Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu rekla je za TV Prvu da je kod jedne žene u Domu za stare u Smederevu potvrđen je pozitivan nalaz na Kovid-19 i ona se sada nalazi na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Smederevu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Đorđević

Ona je navela da je u tom domu u toku epidemiološko ispitivanje zbog pojave simptoma bolesti kod jednog broja korisnika, kao i da su zaposleni u domu preduzeli sve mere koje im je stručna služba Zavoda savetovala, u cilju sprečavanja širenja infekcije.

Prema njenim rečima u toku je dezinfekcija prostora i uzimaju se uzorci korisnika i zaposlenih sa kojima je zaražena žena bila u kontaktu.

Ona je dodala da je u Podunavskom i Braničevskom okrugu u domovima za stara lica epidemiološka situacija pod kontrolom.

Upitan za Dom za ometene u razvoju kod Blaca, ministar Ðorđević je rekao da je situacija stabilna i da trenutno nema nijednog korisnika koji ima povišenu temperature, kao i da će se pratiti stanje.

On je ranije danas naveo da se u tom domu pojavio virus korona i da je od 13 zaposlenih, sedam bilo pozitivno, dok su od osam korisnika, četiri bila zaražena, kao i da se oni nalaze u bolnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading