Vojna bolnica Niš spremna za pacijente: Obezbeđene mogućnosti za smeštaj najtežih pacijenata

Autor:

Vesti

12.04.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojna bolnica Niš uvek je bila otvorena i za vojnike i za civile pa je i u ovoj vanrednoj situaciji ona u stanju i dovoljno je snabdevena i opremljena ljudstvom i tehnikom da može da pruži sve zdravstvene usluge potrebne svim građanima Niša, čime u teškim vremenima preuzima na sebe deo tereta - istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas sa saradnicima obišao tu renomiranu ustanovu vojnog zdravstva koju dezinfikuju Vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin

On je dodao da se sada vidi koliko je bilo važno što se u protekle dve tri godine toliko ulagalo u Vojnu bolnicu Niš.

- Mogli ste da vidite najnovije rendgene, skenere i sve što medicinska nauka može da ponudi i zato će svi koji budu dolazili u nišku vojnu bolnicu dobiti najbolju moguću zdravstvenu  uslugu, istakao je ministar Vulin i dodao da su se osoblje te ustanove i Vojska Srbije sopstvenim snagama pripremili za borbu sa kovidom.

- U veoma kratkom roku razveli smo gasove i obezbedili mogućnost smeštaja za 50 najtežih pacijenata na respiratorima, a ukoliko je potrebno možemo da obezbedimo i čitavih 100 mesta, istakao je ministar odbrane i podsetio da se i na ovaj način pokazuje koliko je važno ulagati u vojno zdravstvo, koje pomaže svim građanima Srbije, bez obzira da li su civili ili vojnici.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković istakao je da je Vojna bolnica Niš prvobitno zamišljena kao Kovid bolnica, ali je njega uloga kasnije promenjena.

- Odlukom Kriznog štaba, preuzeli smo drugu ulogu, i vršićemo prijem pacijenata iz Kliničkog centra koji nisu nisu inficirani Kovidom 19, tako da ćemo relaksirati njihove kapacitete i omogućiti da daju značajniju podršku gradu što se tiče zbrinjavanja inficiranih - istakao je upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik Jovica Stanojković, uz podsećanje da je Vojna bolnica oduvek bila otvorena i za civile i vojnike.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
U obilasku bolnice - Aleskandar Vulin

Obilasku vojne bolnice Niš prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Ranković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić i načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika.

Stacionarni deo Vojne bolnice Niš uključuje 215 bolničkih postelja i svi kapaciteti biće stavljeni u funkciju lečenja građana Niša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading