(VIDEO) Doktor Lazić operiše sa jednom nogom u gipsu: Posle ovog snimka biće vam još jasnije bez kakve je ljudine ostala Srbija

Autor: espreso.rs, Republika

Vesti

15.04.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republiku Srbiju, kao i Republiku Srpsku, potresla je vest o smrti doktora Miodraga Lazića (65), bivšeg direktora Urgentnog centra Niš. Pre nekoliko ovaj doktor je oboleo od koronavirusa, ali je preminuo vrlo brzo.

RepublikaFoto: youtube.com/BN TV
Miodrag Lazić

Doktor Lazić je kao dobrovoljac učestvovao u u odbrani Republike Srpske gde se istakao hrabrošću, a o njemu je čak i snimljen dokumentarni film pod nazivom "Dnevnik ratnog hirurga".

Ovaj dokumentarac snimljen je po istoimenoj knjizi dr Lazića koji je za vreme rata u Bosni došao iz Srbije da pomogne svom narodu. On je 1991. napustio posao lekara hirurga u Nišu, kako bi se naredne četiri godine često i pod paljbom granata lavovski borio za živote ljudi. 

Na snimku možete videti upravo jednu od scena na kojoj se vidi kako doktor Lazić operiše pacijenta s jednom nogom, dok mu je druga bila u gipsu, jer je imao prelom skočnog zgloba. 

Dr Miodrag Lazić rođen je u Zemunu 31.5.1955. godine, gde je i završio osnovnu školu. Otac, oficir, biva premešten u Niš. U tom gradu Lazić završava gimnaziju, a zatim i studije medicine. Kao student, aktivno se bavi sportom, odbojkom i fudbalom. Specijalizaciju iz hirurgije završava na VMA u Beogradu, u svojoj tridesetoj godini, i postaje jedan od najmlađih hirurga. Potom, godinu dana radi u Vojnoj bolnici u Nišu, a onda prelazi na Hiruršku kliniku Kliničkog centra, gde je radio do kraja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading