Ljudina za primer! Vozač Ljuba ostao bez posla, ali pokazao koliko srce ima!

Autor: rts, Republika

Vesti

19.04.2020

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljuba Marinković, vozač sa linije 35, postao je čuven i poznat po svojim porukama preko razglasa u prepunom vozilu poput "Molim dva mesta za decu na srednjim vratima", "Biće ovo duga vožnja, upoznajte prvog do sebe" ili "Ajde stisnite se malo pa ću da vam zapevam".

Foto: facebook.com/printscreen
Ljuba Marinković

Vozi na relaciji od novobeogradskog Bloka 20 do groblja Lešće, a krajem prošle godine postao je poznat širom Srbije. Početkom vanrednog stanja i praktično ukidanjem javnog gradskog prevoza, Ljuba Marinković je, privremeno, ostao bez posla. Međutim, to ga nije omelo da pokazuje ljudskost.

Ljubu skoro svakodnevno možete da vidite na okretnici autobusa 46 u Mirijevu, gde kao volonter pomaže najstarijima, a posebno svojim kolegama koji su ostali bez posla. Kako kaže, ne čeka druge da se organizuju, već sam uz pomoć prijatelja sprema i raznosi pakete.

- Moj posao je volonterski, u teškim vremenima treba biti čovek, pomoći ljudima na bilo koji način - rekao je Ljuba za Beogradsku hroniku RTS.

Sada paketići za Vaskrs, naredne nedelje za socijalno ugrožene. I sve uz pomoć vlasnika obližnje prodavnice.

- Stavljamo u pakete smrznuto pecivo, grašak, smrznutu ribu, kolače, jaja - kaže Ljuba koji za dan obiđe do 20 lokacija.

Ljudi, naravno, reaguju velikim osmehom.

- Nisam političar, ne skupljam poene, trudim se da svima pomognem koliko mogu.

Novac za robu, kako ističe, doniraju svake nedelje i mnoge poznate ličnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading