Stevanović o epidemiji: Svako opuštanje ili neozbiljnost nas mogu skupo koštati

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.04.2020

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izbegli smo italijanski scenario, ali svako opuštanje može skupo da nas košta", izjavio je dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogaradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Stevanović

Stevanović je ukazao da je Srbija samo zahvaljujući velikom radu, naporu i angažovanju svih uključenih u sprovođenje mera kontrole epidemije i zahvaljujući poštovanju mera najvećeg broja građana, uspela da do sada epidemiju drži pod kontrolom.

- Ipak, svako opuštanje, svako popuštanje pažnje ili neozbiljnost mogu biti opasni i mogu nas skupo koštati - istakao je Stevanović u intervjuu koji je dao Blicu uoči uskršnjeg praznika.

On je ukazao da, i pored porasta broja inficiranih i obolelih, možemo reći da je kriva broja obolelih u okviru onoga što smo pokušali da uradimo i što moramo da nastavimo da pokušavamo i dalje.

On je rekao da niko u svetu koronavirus ne poznaje dovoljno, tako da se uvek nešto može prevideti.

- Najviše se bojim da novog neprijatelja ne potcenimo i time mu damo šansu da situaciju okrene na našu štetu - dodao je Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading