Lončar odgovorio na bezočne laži: Lekari imaju dovoljno zaštitne opreme

Autor:

Vesti

23.04.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je sve manje novoobolelih od koronavirusa, a broj pozitivnih polako, ali stabilno pada, rekao je juče direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović na redovnoj konferenciji za medije, ali i naglasio da to ne znači da je vreme za opuštanje.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

- Podaci za današnji dan su dosta dobri, što govori da mere i napori koji su preduzeti daju rezultate - istakao je Stevanović.

Prethodno, ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je da je za 24 sata testiran 3.281 pacijent i da je pozitivnih bilo 224. Umrlo je još četvoro ljudi, a broj izlečenih prešao je 1.000.

- Ipak, ni u kom slučaju ne smemo da se zavaramo i da pomislimo da je posao završen i da se epidemija završila. Uspeli smo da je stavimo pod kontrolu, ali će biti potreban određeni vremenski period da se održe ovakvi rezultati - objasnio je dr Stevanović.

Kako je još saopšteno, u domovima za stare obolelo je ukupno 493 korisnika i 11 zaposlenih.

Lončar: U domovima za stare obolela 493 korisnika

Među zdravstvenim radnicima 622 je pozitivno na KOVID-19.

Najviše obolelih

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija
Beograd  1.760
Niš  929
Ćuprija  215
Valjevo  160
Kruševac  157

- Na osnovu kliničke slike, njih 420 je bilo ili se nalazi na bolničkom lečenju - naveo je Lončar i dodao da zaraženi zdravstveni radnici čine 8,74 odsto od ukupnog broja zaraženih u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje Srpskog telegrafa o bezočnoj laži novinarke jednog portala o navodnom nedostatku zaštitne opreme za lekare i osoblje u KC Vojvodine, ministar Lončar poručio je da je te opreme bilo dovoljno i ima je i dalje.

- A da te opreme nije bilo, sada ne bismo imali ovako dobre rezultate u toj ustanovi - rekao je on, misleći na podatak da niko od zdravstvenih radnika u KC Vojvodine nije zaražen.

Podsetimo, laž o navodnom haosu u KCV plasirana je pre tri sedmice. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading